Lydnad & Bruks

MEDLEMSKAP:


Medlemsavgift per år:

Ordinarie 575:-


Medlem i annan

SBK klubb 175:-


Familjemedlem 175:-


Postgirokonto

43 89 68 -0.


All kontaktinfo finns under "klubben/kontakt"


Lämna gärna motioner/förslag till styrelsen eller sektorerna om ni vill ändra på något!


BRUKS-/LYDNADSCIRKLAR HT19

Träningscirkel utan instruktör


Tävlingslydnad/bruksscirkel


För dig som vill träna din hund tillsammans med andra. Här hjälper vi varandra med Bruks och lydnadsträning. Vi finslipar på saker vi behöver träna lite extra på samt hjälper varandra att hitta inspiration i vår träning tillsamman och varför sig.


Tid: Onsdagar kl.19.00-21.00 och cirkeln omfattar 10 gånger.


Cirkeln startar onsdagen den 7 augusti och därefter ytterligare 9 tillfällen; 14/8, 21/8, 28/8, 4/9, 11/9, 18/9, 16/10, 6/11 och 13/11. Det innebär att vi liksom vårens cirkel ej kommer att köra varje vecka. Kostnad är 150 kr plus medlemskap i klubben. Anmälan till Christina, via e-post c.w-d@hotmail.com


Varmt välkomna!
LYDNADSKURSER HT19

Instruktörsledda kurser


Lydnad och aktiveringskurs

Instruktör: Karin Brolin

6 tillfällen, på onsdagar kl. 17:30 – 19:00 med start 18/9.

Antal platser: 8 st

Pris: 600kr + medlemskap i Partille BK

Anmälan via mejl till karin.b.brolin@gmail.com


Detta är kursen för dig som gått en allmänlydnad- eller vardagslydnadskurs och nu vill prova olika typer av aktivering för att se vad just du och din hund gilla. Vi går igenom och ni kommer få prova på allt från personspår till freestyle (dans med hund), nosaktivering, tävlings- och rallylydnadsövningar. Självklart anpassar jag kursens innehåll efter er deltagare och era önskemål. Om ni tycker något var extra kul så försöker vi göra mer av det. Genom att träna tillsammans så fördjupas din och hundens relation.

 

 

Tävlingslydnad med Monica Henriksson

Instruktör: Monica Henriksson

Antal platser: OBS. Denna kurs är full!

Pris: 1500kr + medlemskap i Partille BK

OBS. PBK sponsrar alla ekipage med 500kr vilket innebär att kostanden för kursen per ekipage blir 1000kr + medlemskap i Partille BK


Kursen individanpassas så alla nivåer är välkomna!


Kursen kommer att hållas på onsdagar 18-21 följande datum: 25/9 , 2/10 , 9/10 , 23/10 , 30/10


Eftersom Monicas tävlingslydnadskurs är så populär har vi bestämt i styrelsen att man kan gå 2 terminer för henne och sedan lämna företräde för nya ekipage.


De som har gått fler terminer kan få skriva upp sig på reservlista om inte platserna fylls. anmälan görs till Carina på carina@partrillebk.comHundmöten med Monica Henriksson 24/9 med uppföljande praktik 1/10


Pris utan hund: 200kr (teori + åskådare praktik)
Pris med hund: 400kr (teorik + aktiv praktik)


För icke medlemmar i PBK:
pris utan hund: 400kr
Pris med hund: 600kr


Anmälan till Malin Bjurqvist: Makrill@telia.com


De vardagliga promenaderna kan ibland upplevas jobbiga för många hundägare. Den egna hunden reagerar på ett sätt som man inte riktigt vet hur man skall hantera. Hunden kan bli både ängslig, för glad, för ivrig eller arg och utåt agerande. Oavsett vilket beteende den egna hunden visar upp så kan mycket förbättras genom kunskap om varför det uppstår och hur vi som hundförare skall agera.


På föreläsningen kommer vi att prata om orsaker och verkan till att situationen uppstår, varför hundarna reagerar som de gör och hur vi som hundägare bör agera för att bättre kunna hantera situationen på ett bra sätt.


Metoden bygger på hundens egna sätt att kommunicera med artfränder vid möten och interaktioner hundar emellan.


Monica Henriksson har mångårig erfarenhet av hund.

Utbildad instruktör inom SBK 1993, utbildad mentalbeskrivare, och MT domare för 2017 modellen , är även utbildad som specialsöks-, tävlingslydnadsintruktör samt instruktör i kommunikationsmetoden vid hundmöten.

Etologi utbildning på SLU 2002, samt djursjukskötare 1989 också på SLU


På föreläsningen max 30 deltagare den 24/9. Max 10 st förare med egen hund på den praktiska. Vill du vara med som publik och se på det praktiska är det ok att vara med utan hund. Obligatoriskt att ha varit med på teoretiska delen för deltagande ekipage på praktik.